Klinisk hypnose og hypnoterapi

Klinisk hypnose er en teknik, som bruges til at fremkalde en bestemt sindstilstand, nemlig trancen, der er nødvendig for at kunne gennemføre hypnoterapien. Trancetilstanden kender du måske allerede til i forvejen fra det hverdagsagtige og spontane ”at falde i staver”, at dagdrømme eller være opslugt af en aktivitet.

Før vi går i gang med hypnosen, taler vi sammen om det, som du gerne vil have hjælp til. På den måde sikrer vi sammen, at det bliver dig, som bestemmer indholdet af hypnoterapien. Derefter guider jeg dig til at blive meget afslappet og videre ind i hypnoterapien, hvor du får hjælp til at forholde dig til og bearbejde de problemer, du har besluttet dig for at få hjælp til at bearbejde.

Under trancen hjælper jeg dig med at få forbindelse til den underbevidste del af dit sind og den del af hjernen, der har med følelser at gøre. Når du kommer i kontakt med gamle følelsesmæssige erindringer, som du har gemt eller glemt, får du mulighed for at indlære nye reaktionsmønstre.

Det er relativt let at hypnotisere mennesker. Men at udføre professionel terapi med klienter, når først de er kommet i trance kræver en særlig faglig kompetence og indsigt i de kliniske metoder.