Mine metoder

Kognitiv terapi

Min terapi bygger altid på det kognitive adfærdsterapeutiske paradigme, primært den nyeste retning, som kaldes ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Videnskabelige effektstudier har vist, at ACT er en særdeles velegnet behandling til en lang række psykiske problemstillinger. Målet med terapien er at sætte dig bedre i stand til fleksibelt at fortsætte livet og rumme det ubehag, tilværelsen byder dig.

Hypnose og EMDR

Derudover tilbyder jeg Hypnose og Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) i forhold til forskellige fastlåste mønstre eller traumer. Begge metoder er særlige psykologiske discipliner, der kræver grundig efteruddannelse. I mit arbejde bruger jeg disse metoder som supplement til den kognitive terapi, fordi det er dokumenteret, at de kan løse op for nogle af de ubearbejdede oplevelser, der ligger bag fastlåste mønstre.

Parterapi

Opsøger du mig sammen med din partner eller som medlem af en gruppe for at forbedre jeres indbyrdes relationer, anvender jeg Relationsfokuseret Parterapi. Denne tilgang omfatter dels Emotionsfokuseret Terapi (EFT), dels Imago terapi, dels Encounter Centered Couple Therapy (ECCT). Til sammen sætter terapien efter disse metoder dig i stand til sammen med din partner at forstå mønstrene i jeres samspil og finde alternative handlemuligheder og fælles strategier.

Supervision og Coaching

Til forskel fra terapi, der normalt har fokus på dine personlige, psykiske egenskaber og mønstre, beskæftiger supervision og coaching sig primært med professionelle og faglige problemstillinger. Begge kan opfattes som strukturerede samtale- og analyseforløb, hvor det principielt er dig som klient, der definerer problemet og sætter dagsordenen. I praksis sker det dog i et vellykket forløb i nær dialog med supervisoren/coachen.

Du kan læse mere om:

Hypnose og hypnoterapi

EMDR

Relationsfokuseret parterapi